Be Set Free Fast (BSFF)

Wat is BSFF?

Net als EFT behoort BSFF tot de energiepsychologie. Het is een programma dat je leert  rechtstreeks met het onbewuste te communiceren en afspraken te maken.

BSFF spreekt het onbewuste aan om die automatismen, patronen en overtuigingen te elimineren, die een mens ervan weerhouden zichzelf, zijn talenten en potentie te realiseren. Be Set Free Fast geeft je daarmee vrijheid zonder het verleden te hoeven herbeleven.

 

Larry Nims, de initiator van Be Set Free Fast, heeft in zijn jarenlange praktijk als psycholoog ontdekt dat wanneer je permanent vrij wil zijn en blijven van een probleem, het niet alleen noodzakelijk is het directe probleem te behandelen, maar ook eraan gerelateerde problemen en hun onderliggende overtuigingen. Overtuigingen beheersen de timing, de intensiteit en duur van onze automatische reacties in iedere situatie. Ons onbewuste (onze meest trouwe dienaar) voert onze overtuigingen met precisie en volharding uit

 

Be Set Free Fast geeft je oefeningen om je van deze onderliggende overtuigingen bewust te worden, waarna je eenvoudigweg je onbewuste opdracht kunt geven om zowel de overtuigingen als allerlei emoties en angsten rond een specifiek probleem op te ruimen. Of het nu gaat om een trauma, een specifieke angst, of om een bepaald gedrag, alles wat je op een negatieve manier belast kun je behandelen.

 

BSFF is uitermate geschikt als zelfhulp én is gemakkelijk aan te leren voor jezelf en om over te dragen aan cliënten.

Ontwikkeling van BSFF

De Amerikaanse psycholoog Larry Nims realiseerde zich, na jarenlange praktijkvoering, dat hij buiten de grenzen van de reguliere psychotherapie moest zoeken om de gedachtepatronen en overtuigingen die diepe pijn veroorzaken, te helpen verwijderen. Net als Gary Graig, die EFT ontwikkelde, wendde hij zich tot Roger Callahan’s baanbrekende werk ‘Thought Field Therapy’. Dit gaf hem meer inzicht in de werking van het onbewuste. Van daaruit ontwikkelde hij Be Set Free Fast, een acroniem voor (B)ehavioural and (E)motional (S)ymptom (E)limination (T)raining (F)or (R)esolving (E)xcess (E)motion, (F)ear, (A)nger, (S)adness and (T)rauma. Hij kwam tot de ontdekking dat het onbewuste van de mens ook rechtstreeks aangesproken kan worden en reageert op aanwijzingen die het krijgt, zoals dat ook in de kindertijd gebeurd is,