Ervaringen van anderen

Kees:

“Marina is in staat om in een veilige sfeer zowel per direct problematieken aan te pakken en een plek te geven als meer fundamenteel je te leren en te begeleiden om als compleet en volwaardig persoon in het leven te staan.

Marina heeft hiertoe een veelheid aan technieken die ze als professional weet toe te passen. Daarnaast is Marina iemand die als persoon zeer goed in staat is om zonder oordelen, maar wel positief kritisch te spiegelen en je op je ontwikkelingspad verder te helpen.” 

Theo van Baal:

"De bijeenkomsten bij Marina waren emotioneel maar prettig. Een prachtig inkijkje in jezelf, zonder dat het ‘zweverig’ wordt. Heerlijk om eens naar je zelf te kijken en op zoek te gaan naar de essentie en los te komen van al je oordelen en vastgeroeste overtuigingen."

Jacqueline:

 ”Marina werkt vanuit de verbinding met jou als mens maar is tegelijk ook helemaal verbonden met zichzelf. Als ik met Marina werk dan voel ik me verbonden met haar en met mijn eigen bron. Die verbinding is tegelijkertijd ook direct en geaard, helder en duidelijk met aandacht voor emoties die er mogen zijn. Ze zegt wat ze te zeggen heeft op een liefdevolle en soms ook op confronterende manier. Ze geeft door wat ze zelf geleerd heeft en daardoor krijg ik weer de gelegenheid om mij af te stemmen op mijn eigen groeiproces. Ik vind werken met Marina een aanrader vanwege de oprechte, zuivere en directe manier van werken zonder toeters en bellen. Een prachtig doortastend mens.”

Lisette :

”Zo’n twee jaar geleden adviseerde iemand mij om in hypnosetherapie te gaan en contact op te nemen met Marina.

Het woord hypnose beangstigde mij toen heel erg. Het idee, dat ik totaal geen controle over mezelf zou hebben, vond ik heel eng. Ik besloot het daarom niet te doen.

Een jaar later kreeg ik wederom van dezelfde vrouw het advies om het toch te proberen. Volgens haar zat er bij mij iets heel diep, waar ik zelf niet bij zou kunnen en waarbij de hypnose me verder zou kunnen helpen. Hierna besloot ik het dan toch maar te proberen.

Het eerste gesprek met Marina was erg prettig, ze wist dat ik toch nog angstig was en heeft me heel rustig stap voor stap laten ervaren hoe de hypnose werkt.

Hierdoor leerde ik, dat het idee wat ik bij hypnose had totaal verkeerd was. Ik ervaarde dat je totale controle over jezelf houdt en daardoor ook zover in de hypnose kan gaan als je zelf wilt. Doordat Marina mij op een hele rustige manier liet kennismaken met de hypnose, gaf het mij ook een goed gevoel om hiermee verder te gaan.

De hypnose is voor mij een deel van een proces waarin ik aan mezelf werk. Door middel van de hypnose kom je bij een stukje, wat deel van jezelf is geworden en van je gedragspatronen, maar waar je vaak niet bij kan. Marina weet zich op een prettige manier in te leven in jou als persoon, ze weet je gevoelens heel juist te verwoorden en luistert heel goed. Marina heeft mij echt een stuk verder geholpen in mijn proces, het werken aan mezelf, mijn ’innerlijke reis’.

 

Door de hypnose heb ik geleerd dichter bij mezelf te komen, nieuwe inzichten gekregen en heeft het rust gegeven.”