Ervaringen van cursisten

Guusta Zuurbier

De opleiding hypnotherapie bij Hypnovision is erg gedegen en praktisch. Er zit een goede opbouw in en Marina is een doorgewinterde therapeut waardoor ze je met alle vragen kan helpen. Doordat je werkt met een kleine groep is er veel tijd om te oefenen en persoonlijke vragen te stellen. Marina zorgt voor een veilige leeromgeving, wat het leerproces ten goede komt. Hypnovision is voor mensen die voor persoonlijke aandacht en diepgang willen gaan. 

www.guustazuurbier.nl

 

Eveline Helder

Mijn ervaringen met het volgen van de opleiding hypnotherapie niveau 1 was zo positief dat ik heel graag ook niveau 2 wilde gaan doen.

Ik wist nog niet veel van hypnose, vond het een beetje eng, angst voor controleverlies. Nou die angst verdwijnt snel doordat je er stap voor stap in wordt begeleid en ook kunt ervaren hoe het werkt.

Marina heeft de gave om je meteen op je gemak te doen voelen.

Ze is kundig, rustig, heeft humor, is kritisch, regelmatig confronterend, maar doet dit op een liefdevolle, opbouwende manier. De wens om haar kennis over te dragen via haar natuurlijk leiderschap werkt motiverend.

Doordat je als cursist met elkaar oefent en eventuele persoonlijke issues deelt schep je een onderlinge band van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Marina bewaakt deze processen, waardoor je je veilig voelt. 

De beroepsopleiding waarbij ik als Energetisch Therapeut ben aangesloten, het V V E T (Verbond Van Energetisch Therapeuten) heeft de startopleiding van Hypnovision geaccrediteerd als bijscholing.

Ik wens iedereen die na mij komt hetzelfde plezier en verwondering bij het aanleren van hypnose/hypnotherapie.

www.praktijkdeafstemming.nl

 

Rik van de Steeg

De opleiding Hypnotherapie niveau 1, met als trainer Marina Niemeijer, heb ik als bijzonder interessant en plezierig ervaren. Het programma werd stapsgewijs duidelijk vormgegeven en de uitleg en het doel was telkens helder.

De verschillende gebieden binnen de hypnotherapie, waaraan aandacht werd geschonken, werden heel goed door Marina in balans gebracht. 

Ze was heel helder in haar uitleg en luisterde goed naar de vragen die we stelden. De ene keer beantwoorde Marina een vraag direct en de andere keer liet ze ons er zelf over nadenken om een antwoord te kunnen vormen.

Naast het vastgelegde programma, was er ook voldoende ruimte voor uitwisseling van persoonlijke ervaringen en inzichten, zodat we ook op dát vlak veel van elkaar konden leren.

Marina zorgde er altijd voor dat we weer op het programma terecht kwamen. We waren allen gemotiveerd, de lesstof was behoorlijk veel en ze zorgde op een prettige manier dat we alert bléven.

De klapper, waar we mee werkten, zal ik blijven gebruiken. Het is een duidelijk en prettig leesbaar naslagwerk.

De pauzes waren ook fijn. De lunch was goed verzorgd en we kregen tijd om even te ontspannen. Na de lunch nam ik de tijd voor een heerlijke korte wandeling in het bos, waar haar huis aan grenst. Vervolgens kon ik dan weer fris aan het middagprogramma deelnemen.

 

Karin Hermelink

Ik heb na mijn studie HBO Toegepaste Psychologie bij Marina Niemeijer de Hypnovision 1 en 2 opleiding gevolgd om zo cliënten nog beter en efficiënter te kunnen begeleiden. Tijdens de opleiding ben ik onder de indruk geraakt van de kennis die Marina heeft op het gebied van hypnotherapie en nog meer van de manier waarop zij deze kennis weet over te dragen. Zij is een warme, toegewijde persoon die de vaardigheid bezit om zich in iedere individuele cursist in te leven en zij weet aan te sluiten bij ieders kennisniveau en persoonlijke ontwikkeling. De cursus heeft mij opgeleid tot hypnotherapeut, zoals ik had verwacht. De groei die ik als mens heb mogen doormaken is voor mij zeker zo belangrijk geweest. Marina, bedankt daarvoor!

 

Christa Hörchner

“Verrassend hoe hypnotherapie zo’n prachtig instrument blijkt te zijn in het steeds méér gaan ervaren van innerlijke vrijheid en heling, in het vrijmaken van eigen mogelijkheden, ook waar ik dat niet (meer) verwachtte.

Bij ‘Hypnovision’ vond ik een opleiding die:

gedegen kennis en kunde aanreikt;

aandacht heeft voor de relatie tussen behandelaar en cliënt(e), en de bijbehorende ethiek;

praktische strategieën geeft met betrekking tot omgang met belangrijke belemmeringen (bijv angsten, niet bereiken van doelen, bevrijd raken van allerlei vormen van verslavingen etc.);

ondersteunende methodieken biedt bij de eigen praktijkuitvoering;

mij deed ervaren hoe ik via de zogenaamde Innerlijk Bewustzijnstherapie in contact kwam met diepverborgen, pijnlijke ervaringen en gemaakte keuzen die voorbij mijn ‘geweten werkelijkheid’ lagen, maar wel enorme invloed uitoefenden op mijn levensloop, mijn gezondheid, mijn zelfbeleving. Ik heb ervaren hoe deze methode de innerlijke werkelijkheid juist niet uit de weg gaat, maar een veilige weg naar ‘weten’, bevrijding en heling biedt. Van belang is dat je hierdoor bij je eìgen antwoorden komt en de begeleider dit proces ondersteunt.

Wat mij geraakt heeft: het ervaren van innerlijke ontwikkeling van mijzelf en de zichtbare veranderingen bij ieder van de opleidingsgroep. We werden er allen zo veel meer ‘heel’ van. Marina Niemeijer is niet alleen ‘vakdocent’, maar is in staat om zich echt met mensen te verbinden en iedere deelnemer zorgvuldig te begeleiden in het eigen leer- en helingsproces.

Ik heb genoten van deze bijzondere en doelgerichte opleiding, en van dit ‘maatwerk’.”

Christa Hörchner, arts-counselor

 

Sandra de Kroon

“De opleiding Hypnovision is een interessante aanvulling voor mij. Het werken met sterke concentratie, diepe ontspanning en het gebruik van suggesties biedt allerlei mogelijkheden binnen het onderwijs. Ik denk dan bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het leerproblemen, concentratieproblemen en faalangst.

Vanuit mijn verpleegkundige achtergrond (in de psychiatrie) zie ik daarnaast nog vele andere toepassingen. Deze kunnen gericht zijn op het lichamelijk functioneren (bijvoorbeeld ontspanning en pijnbestrijding). Ze kunnen ook gericht zijn op het sociaal-emotioneel functioneren, werken aan allerlei vormen van angst, en vele andere therapeutische mogelijkheden.

Ten slotte zijn er mogelijkheden voor toepassing in mijn organisatieadvieswerk. In dit werk coach ik leidinggevenden en begeleid ik teams bij bijvoorbeeld veranderingsprocessen. Binnen deze context kan ik goed gebruik maken van de kracht van de verbeelding. Hierdoor kan ik werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en de overtuiging dat iets zal gaan lukken. Aan belemmerende gedachten of negatieve verwachtingen.

De vaardigheden die ik tijdens deze opleiding heb opgedaan zijn voor mij dus breed inzetbaar. Ik ben dan ook zeer tevreden en verheug mij erop om de nieuwe activiteiten op te gaan pakken.” 

Sandra de Kroon, onderwijs- en organisatieadviseur

www.connectbegeleiding.nl

 

Carla van Hemert

“Marina Niemeijer is een professional pur sang.

Ze weet met een scherpe (warme) fijngevoeligheid cursisten èn cliënten steeds opnieuw uit te dagen. Ik heb veel van haar geleerd.“

Carla van Hemert, hypnotherapeut, coach en counsellor in Rotterdam

www.coach-counsellor.nl 

 

Jerome Stoel

”Marina was mijn trainer tijdens de hypnose-cursus. Ik heb haar leren kennen als een deskundige die oog heeft voor wat er echt leeft bij de mensen met wie ze samenwerkt. Haar transparantie en doortastendheid zijn kwaliteiten die haar een grote meerwaarde geven in wat ze doet. Daarnaast ken ik haar als iemand die leeft vanuit een hoog bewuszijnsniveau en kan haar daarmee van harte aanbevelen.” 

Jerome Stoel, NLP opleider Mindfactory

www.Mindfactory.nl

 

Paula Wanner

Wat heb ik genoten van de opleiding die ik bij Marina gevolgd heb. Er werden zoveel momenten van echt leren en ervaren gecreëerd en met zoveel bezieling.  Marina heeft een combinatie van scherpe, krachtige analyses met tegelijkertijd ook warmte en werken vanuit gevoel en intuïtie. Ze past meerdere technieken toe en kan goed schakelen naar wat op dat moment nodig is. Tijdens de opleiding hebben we de technieken veel op elkaar/onszelf toegepast en geoefend. En wow…wat heeft dit ook een positief effect gehad op mijn eigen welzijn en ontwikkeling. Mijn verwondering over de rijkdom van Hypnotherapie en enthousiasme om er mee aan de slag te gaan is hiermee nog meer gegroeid.

Paula Wanner - Mamarijk

 

Pierre Tholen

Naast mijn werk als financieel administrateur waarbij ik veelvuldig met cijfers bezig ben, was ik op zoek naar een opleiding waarbij de mens en zijn psyche meer centraal stond. Mijn interesse voor hypnose en hypnotherapie werd gewekt door een kort kennismakingsweekend met hypnose. Na dit weekend kreeg ik de smaak echt te pakken en ben op zoek gegaan naar een goede en gedegen opleiding.

De vriendelijke uitstraling van Marina en haar duidelijke en professionele website, hebben mij doen besluiten om bij Hypnovision de opleiding (1+2) tot hypnotherapeut te volgen. In een veilige en huiselijke setting heb ik onder de bezielende leiding van Marina de schoonheid en kracht van hypnotherapie mogen ervaren. Voor mij een wonderbaarlijke en enerverende belevenis. Rijk aan emoties en openbaringen.

Marina is open, eerlijk en gedreven en een allrounder op het gebied van o.a. hypnotherapie en EFT. De opleiding heeft mij een enorme verrijking gebracht.

Voor mij is de fundering voor hypnotherapeut gelegd en de weg is vrij om mijn therapeutische kwaliteiten verder te ontwikkelen en te verdiepen. Na de opleiding ben ik een persoonlijk begeleidingstraject gestart bij Marina, niet alleen voor mijn eigen leer- en helingsweg, maar ook om dit in de toekomst met anderen te kunnen delen.

Ik dank Marina voor haar toewijding en hartelijkheid. Daarnaast dank ik ook mijn medecursisten voor hun bijdrage aan deze voor mij zo waardevolle opleiding.

Maud Soeters

In het afgelopen jaar heb ik bij Marina deel 1 en 2 van de hypnotherapie opleiding afgerond.

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de opleidingsdagen. We waren met een klein groepje ven hebben veel geoefend met elkaar. Ik heb veel geleerd van het doen en zeker ook van het observeren. 

Marina is goed in staat om aan te sluiten bij ieders persoonlijkheid en geeft op een prettige manier feedback. Ze heeft een grote vakkennis en praktijkervaring en doet haar werk met veel plezier. Ik kan rustig stellen, dat ze voor mij een heel mooi voorbeeld is!

www.praktijkmaudsoeters.nl

 

Jan Neuteboom

Leuke manier om kennis te maken met de basis vaardigheden van hypnose en hypnotherapie. 

Marina heeft een prettige manier van lesgeven en zet je aan het denken over hoe je zaken kan aanpakken.

Er is veel tijd om te oefenen en persoonlijke aandacht voor het delen van ervaringen.

Als praktiserend therapeut kan ik een aantal principes direct toepassen binnen de behandel sessies van mijn cliënten. 

www.yanantin.nl

 

Janine Booij

Met een groepje regressietherapeuten hebben we een op maat gemaakte training gevolgd bij Marina over klassieke hypnotherapie. De training was heel leerzaam en er was een gezellige en ontspannen sfeer. Marina heeft een berg aan ervaring, ze is een bekwaam therapeut én docent. Ze brengt haar kennis en kunde op een gestructureerde en plezierige manier over. De technieken worden uitgelegd, staan duidelijk beschreven in een syllabus en er is voldoende ruimte om met elkaar te oefenen. Ik heb weer wat mooie tools geleerd die ik kan gebruiken in mijn praktijk. Ik kan de training bij Marina dan ook van harte aanbevelen!  

Janine Booij, vitaliteitscoach en regressietherapeut in Amsterdam. 

www.coretouch.nl

 

Alice Schoemaker

De hypnose-cursus 'op maat' was een heel warm nest waar je ons 5 dagen in hebt vertroeteld en waar ik ontzettend veel heb geleerd en ervaren. De zelfhypnose, hypnosetechnieken, de GIFT en de aanvullende methodes die je ons leerde vind ik heel waardevol en zal ik zeker gaan gebruiken binnen mijn werk als regressietherapeute. Maar het is ook ontzettend waardevol voor mijn spirituele ontwikkeling geweest! Dank je Marina!!

 

Jan van Lier

Mijn interesse voor hypnotherapie werd gewekt tijdens een EHBO en reanimatie cursus. 

Ik ben gaan uitzoeken wat hypnotherapie allemaal inhoud en het leek mij een prachtige aanvulling te kunnen zijn bij mijn werk als psycho-energetisch therapeut.

Tijdens de opleiding niveau 1, waar ik heen ging om voor mijn praktijk "Mind and Balance" een extra verdieping te creëren, bleek al snel dat ook ikzelf een behoorlijke verdieping kreeg.

Vooral tijdens de regressie werden er diepere oude stukken aangeraakt en voelde ik dat er een heling op gang kwam.

Geweldig hoe deze cursus je handvatten geeft om anderen te helpen, maar tegelijk ook bij jezelf een transformatie in gang zet.

Je merkt aan alles dat Marina heel betrokken is bij de student als mens en een warme belangstelling heeft voor je eigen ontwikkeling die bij deze opleiding hoort.

Ik heb genoten van deze prachtige opleiding, de dagen vlogen voorbij en ik kijk alweer uit naar het volgende gedeelte Niveau 2.

www.mindandbalance.nl

 

Mirjam Bos

Binnen mijn praktijk voor energetische therapie was ik op zoek naar meer verdieping. Al vrij snel kwam ik uit bij hypnotherapie, en Hypnovision leek mij de beste keus om de opleiding tot hypnotherapeut te gaan volgen. Marina haar jarenlange ervaring en warme persoonlijkheid maken de opleiding tot een bijzondere ervaring. Er is veel aandacht voor de therapeut in wording, maar ook voor de persoonlijke processen die eventueel loskomen. De lesstof wordt helder aangeboden en door de praktische benadering beklijft het snel. Bovenal wordt er tijdens de opleiding heel goed afgestemd op ieders persoonlijke kwaliteiten, zodat de beste therapeut in jezelf naar boven kan komen. 

Mirjam Bos - Praktijk Mirror

 

Karin Kagenaar

Om meer verdieping te krijgen in mijn werk als HypnoBirthing® docent, waarbij ik zwangere onder andere begeleid met gebruik van hypnose, besloot ik het eerste deel van de hypnotherapie opleiding te volgen.

Deze intensieve en waardevolle dagen brachten mij meer dan verwacht, zeker dankzij de warme inzet van Marina. Al tijdens dit deel besloot ik daarom ook deel 2 te volgen zodat ik ook in mijn natuurgeneeskundige praktijk daadwerkelijk met hypnotherapie aan de slag kon gaan. En dat is gelukt kan ik wel zeggen; ongeveer een derde van mijn cliënten ontvangt nu een of meerdere sessies hypnotherapie van me, soms als onderdeel van de gehele behandeling maar soms ook op zichzelf staand. Maar ook is mijn 'rugzakje' tijdens de zwangerschapscursussen beter gevuld waardoor ik beter weet waarvoor en op welke manier ik de verschillende Hypnobirthing scripts tijdens de cursus kan gebruiken en op bijzonderheden vanuit de cursisten in te spelen.

Marina leerde me verder om EFT effectief in te zetten tijdens de hypnotherapie, ik gebruikte EFT al wel maar op een andere wijze, Marina leerde me in een korte tijd de methode beter onder de knie te krijgen.

Iedereen die kennis wil maken met hypnotherapie of een verdieping zoekt kan ik dan ook de cursussen van Marina van harte aan bevelen!

Karin Kagenaar, natuurgeneeskundig kinesiologe, HypnoBirthing® docent & Hypnotherapeut (volgens de National Guild of Hypnotherapists)

www.totaalbalans-info.nl

 

Désirée Meulman

Om meer achtergrondkennis over hypnose te krijgen voor de zwangerschapscursus HypnoBirthing, ben ik deze opleiding gaan doen. Ik had me van te voren niet gerealiseerd dat ik zelf gedurende deze dagen ook  in hypnotherapie zou gaan. Dat waren heel bijzondere ervaringen, ook wel emotioneel, maar uitermate goed begeleid door Marina.

De cursus zit goed in elkaar. Na het afsluiten van niveau 1 had ik het idee dat ik nog wel een aantal vaardigheden en kennis miste, en toen niveau 2 beëindigd was, wist ik dat ik voldoende tools had gekregen om aan de slag te kunnen. Niet alleen voor de HypnoBirthing cursisten, maar ook voor onze zwangere cliënten zal ik meer kunnen betekenen na deze opleiding.

Ik vond het prettig om veel te kunnen oefenen op elkaar en het  leuke was dat er ook veel ruimte voor humor was.

Marina beschikt over een onuitputtelijke bron van ervaring en dit werkt zeer stimulerend. Het is een feestje om via het volgen van de hypnotherapie opleiding een nieuwe weg in te slaan. Bij mij zijn er nieuwe bronnen aangeboord en dat voelt als een enorme verrijking.

Désiree Meulman, verloskundige en Hypnobirthing practioner

www.hypnobirthing-achterhoek.nl 

 

Petra Bakker

Mijn eigen hypnotherapeut heeft me zo getriggerd dat ik zelf ook hypnotherapeut wilde worden naast mijn massagepraktijk, op zijn aanraden ben ik bij Marina Niemeijer terecht gekomen.

Ik heb heel veel geleerd en heb nu ook de andere kant van hypnotherapie ervaren. Marina brengt de lesstof vol passie en enthousiasme over waardoor ik nog enthousiaster werd.

Het is een opleiding vol met oefenen in de praktijk, tenslotte leer je het door het te doen. Een zeer prettige bijkomstigheid was een fijne kleine groep waar het vertrouwen in elkaar er al snel was. 

Marina geeft de opleiding in haar huis en geeft je ook het gevoel “thuis” te zijn, dat schept een omgeving waar je de veiligheid voelt om te oefenen met het geleerde.

Ik raad een ieder aan die hypnotherapeut wil worden deze opleiding te doen. Uitgebreide lesstof en veel praktijk oefenen. Ik ga zeker met het geleerde aan de gang in mijn praktijk. Dank je wel Marina.

www.praktijkdegoudenhanden.nl

 

Anke Bos

Ik heb geen enkele ervaring in de zorgsector en toch voelde ik mij helemaal op mijn plek. In alles proef je dat Marina zeer veel ervaring heeft én in het geven van cursussen én in het begeleiden van mensen. Haar deskundigheid en haar passie om haar kennis over te dragen, haar kunst om enerzijds de materie te zijn en tegelijkertijd boven de materie te staan en bovenal haar menselijkheid geven deze week een gouden randje.

www.yourlifeinprovence.com

 

Renee Knol

Onlangs heb ik bij Marina de cursus Hypnotherapeut niveau 1 en niveau 2 gevolgd.

Nadat ik jaren uit het werkveld ben geweest (maatschappelijk werk en dienstverlening), en best wat drempels had om weer ‘aan de slag te gaan’, ben ik enorm gegroeid tijdens deze cursussen en heb ik onder andere veel zelfvertrouwen herwonnen. Professioneel maar ook persoonlijk ben ik enorm gegroeid in uiteindelijk een kort tijdsbestek. Marina heeft erg veel kennis, en enorm veel ervaring en zij sprong hiermee effectief in op al mijn vragen. We hebben heel veel geoefend wat zoveel meerwaarde geeft aan een cursus zoals deze. Wat ik ook waardeerde, was haar gedrevenheid en passie om professionaliteit en integriteit naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast merkte ik dat zij zich flexibel richtte naar het niveau en de vraag van de afzonderlijke cursist. Inhoudelijk is er veel stof behandeld, en het cursusmateriaal geeft mij nu veel ondersteuning in mijn praktijk. Deze cursus gegeven door Marina kan ik zeker aanbevelen.

www.derozesteen.nl